Dag 2 NAV Techdays Antwerpen

2e dag NAV2013 R2 begint met het team van PRS; Partner Ready Software. Dit team met o.a. bekende MPV’s Mark Brummel en Eric Wauters wil de Navision-wereld (en Microsoft zelf) beter later programmeren.
Belangrijke vaststelling is de volgende: “Navision was business people writing code for business people” Geen it-mensen dus.
Is er een website waarop de zogenaamde design patterns vernoemd worden of gaan worden; https://community.dynamics.com/nav/w/designpatterns/default.aspx
De belangrijkste tip ben ik maar meteen op gaan volgen; code netter achterlaten dan dat je ‘m aantreft. 🙂

Sessie Tips and Tricks bood direct toepasbare zaken voor een upgrade naar NAV2013 R2.
Interessante oplossing voor het overzetten van data tussen 2 tenants maakte gebruik van webservices en de rapidstart oplossingen in NAV. Tenants zijn klanten/bedrijven die tegelijk gebruik maken van dezelfde software met iedere z’n eigen database.
Eventueel maatwerk of extra module is dan voor alle bedrijven gelijk.

Afsluiter was “NAV on Azure“. Azure is het cloud-platform van Microsoft. Dit houdt in dat je bij Azure o.a. servers kunt inrichten om NAV op te installeren.
Het maken van een server op Azure met NAV kan allemaal geautomatiseerd worden, waardoor nieuwe klanten sneller bediend moeten kunnen worden.
Laten we hier eens aan gaan werken..

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.5/10 (2 votes cast)
Dag 2 NAV Techdays Antwerpen, 8.5 out of 10 based on 2 ratings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *