Nieuwe release NAV2013 op komst

Om je kennis op peil te houden, kan het af en toe verstandig zijn om naast online ook offline nieuws te vernemen. Vanavond 24 september 2013 was er een bijeenkomst van de Dutch Dynamics Community in de evenementenhal in Gorinchem voor iedereen die in Navision-land werkt.

De openingskeynote van Guus Krabbenborg leerde ons aanhoorders dat er een verandering is en op komst is van de manier hoe men software aanschaft.
Dit met name door de mogelijkheden om tegenwoordig meer en meer software ‘in de cloud‘ aan te schaffen. Ook Microsoft Dynamics NAV kan in de cloud aangeschaft gaan worden naast bekende Microsoft Office producten als o.a. Outlook, Excel en Word. De integratie tussen deze pakketten neemt toe met iedere versie. Voor NAV2013 R2 is er een integratie met Office365.
Ik verwacht dat met name de kleinere bedrijven in de nabije toekomst zonder echte systeembeheerder meer zelf hun software aan zullen/kunnen aanschaffen en beheren.

Van de 3 parallelle sessies heb ik gekozen voor de “What’s new in NAV2013 R2“-sessie van Mark Brummel.
Vanuit gebruikers-oogpunt gezien is verreweg de belangrijkste wijziging de mogelijkheid om op iedere kolom in een overzicht binnen NAV te kunnen sorteren. Jawel, eindelijk niet meer nutteloos klikken op de kolomkoppen omdat je dat kent vanuit andere programma’s. Nu werkt het ook in NAV. 🙂

Andere grote verandering is dat de webclient bijna identiek is geworden aan de Windows-client en dat de snelheid verbeterd is.

De versie NAV 2013 R2 gaat uitkomen in oktober en zodra ik ‘m geĂŻnstalleerd heb, kan ik betere beschrijvingen geven van de wijzigingen.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *