Dag 1 NAV Techdays in Antwerpen

Dag 1 van NAV Techdays in Antwerpen zit erop. NAV Techdays is een evenement voor iedereen die enthousiast is over Microsoft Dynamics NAV en wordt georganiseerd door Mibuso.com.

Het belangrijkste verhaal bij de opening keynote was Multitenancy dat beschikbaar is gekomen in NAV2013 R2. Multitenancy is dat je meerdere klanten gebruik kunt laten maken van hetzelfde programma en ook wijzigingen in dat programma voor alle klanten tegelijk kunt laten doorvoeren.
Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor de partners van Microsoft om nog meer klanten te kunnen bedienen.

Verder werd mini-apps gedemonstreerd. Dit is nieuwe rol in NAV die gebruikers meer begeleidt in het invoeren van data. UIt de doos is NAV dan direct bruikbaar, waardoor een implementatietijd aanzienlijk verkort kan worden.

Ook is het duidelijk dat Microsoft meer focus heeft gelegd op de webclient en de integratie met Sharepoint. De look-and-feel van NAV en Sharepoint zijn gelijk.
Demonstraties worden gedaan in de webclient en ook de mogelijkheden van zogenaamde Add-ins is gelijk getrokken met de Windows-client.
Op een vrij eenvoudige manier kan een oplossing gemaakt worden om bijvoorbeeld emails vanuit Outlook in NAV te slepen. Dit wordt geprogrammeerd in c# en vervolgens gekoppeld in NAV.
Deze functionaliteit bestaat al een tijd, maar is nu ook in de webclient beschikbaar, waardoor je op alle apparaten (Tablet, Ipad, Iphone, Android, Windows Phone, Surface) NAV kunt laten draaien.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (1 vote cast)
Dag 1 NAV Techdays in Antwerpen, 8.0 out of 10 based on 1 rating
Post Tagged with , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *